Ensimmäinen blogikirjoitus

Tämä on LahS uudistettujen kerhosivujen ensimmäinen bloki kirjoitus

Tervetuloa LahS sivuille.

Yritän pitäytyä asialinjalla ensimmäisessä kirjoituksessani. Niinpä käyn subjektiivisesti kerhomme tilaan kiinni. Ja aloitetaan positiivisilla seikoilla.

Vahvuudet

 1. Olemme Suomalaisessa shakkikentässä sisäisissä peleissä ja toiminnassa aktiivinen kerho.
 • Perustelen sitä kävijämäärillä ja toiminnan moninaisuutena sekä aktiivisuutena. Aktiivisuuteen vaikuttavat varmasti keskeinen pelitila ja ohjelmasisältö. Ja tietysti kiitos jäsenistölle.
 1. Taloudellinen tilanteemme on vakaa ja vahva. Tämä perusta kaikelle toiminnallemme. Vahva talous mahdollistaa pelaajiemme osallistumisen ulkoiseen kilpailutoimintaan ja sijoitukset toimintamme kehittämiseen
 2. Nuorisotyömme viimeisen 3 vuoden aikana. Markku Sipilä omalla panoksellaan on saanut innostuneiden nuorien määrän kasvuun. Nyt vain meidän tulee tukea nuorisotoiminnan kasvua sekä nuorten kehittymistä aktiivisiksi shakin harrastajiksi ja kerhomme jäseniksi.


Missä voisimme kehittyä

 1. Ulkoinen kilpailutoiminta. Meillä on muutamia aktiivisia pelaajia jotka osallistuvat kansallisiin kilpailuihin mutta toivoisin useamman osallistuvan ja tällä tavalla tukevan kilpailujen järjestäjiä. Jotta meillä olisi shakkillista toimintaa tulevaisuudessakin. Lisäksi ulkoinen kilpailutoiminta tuo uusia haasteita omalle henkilökohtaiselle kehittymiselle shakin mielenkiintoisessa maailmassa. Ja eihän välttämättä pelkkä menestyminen ole sinänsä aina tavoite vaan uudet tuttavuudet ja elämykset. Joukkue kilpailuissa eri tasoilla ja tyyppisissä, olisi hyvä jos voisimme tarjota kilpailullisia haasteita jäsenistöllemme usealla eri kilpailutasolla.
 2. Uuden sukupolven pelaajien kehittäminen kansalliselle tasolle. Sekä pelaajiemme pitäminen kerhomme jäseninä. Jotta Lahtelainen shakki pysyisi nykyisellä tasollaan niin meillä on suuria haasteita tulevina vuosina. Tästä toivon avointa keskustelua ja ideointia.

Uhat

 1. Jäsenistömme ikääntyminen ja nuorten pelaajien saaminen suuremmassa määrin mukaan toimintaamme. Seuraavan 10 vuoden aikana saatamme menettää 30-50 % aktiivi pelaajistamme.
 2. Pelaajien menettäminen. Muut lajit, elämän muutokset, opiskelupaikan vaihto ja kiinnostuksen siirtyminen on meille shakkiorganisaatioissa toimiville liiankin tuttua. Miten pidämme pelaajat harrastuksen piirissä tai vaikka vain yhteyden heihin, jotta harrastuksemme piiriin olisi myöhemmin helppo palata.
 • Tämä on todellinen haaste meille. Muuten meitä odottaa toiminnallinen näivettyminen. Yleensä tästä pidemmällä aikavälillä seuraa myös pelillisen tason lasku.

Mahdollisuudet

 1. Internet shakki. Onko tämä mahdollisuus vai uhka ?
 • Itse pidän sitä mahdollisuutena. Koska
 1. miltä kuulostaisi kerhoturnaukset netissä
 2. analyysi ja koulutussessiot niistä kiinnostuneille
 3. siellä olevien koulutus sivustojen käyttö shakillisena kehittymisvälineenä
 4. omien avausten ja osaamisen testaaminen pelaamalla netissä

Eiköhän tämä jo riitä ensimmäiseksi avautumiseksi.

Jään odottamaan kommenttejanne ja toivon tämän olevan alku avoimelle keskustelulle ja ideoinnille.

Samuli